سخنان اخير آقاي هاشمي رفسنجاني و ادعاي ايشان
که قرآن به ما ميآموزد که به کسي مرگ نگوييم،
سخناني ضعيف و از منطق قرآن کريم به دور است.
نکته جالبي که از مراجعه به تفسير راهنما که ظاهرا حاصل تلاش خود آقاي هاشمي نيز هست، نشان از آن دارد که ايشان در تفسير قرآن مطالبي کاملا عليه ادعاي کنوني خود مطرح ساختهاند و نه تنها مرگ گفتن و شعار مرگ دادن را خلاف اصول قرآني ندانستهاند بلکه در جهت مخالف آن استدلال نيز کردهاند و به تصريح بيان داشتهاند که شايسته ترين چيزها در برابر برخي از گروهها، همين نفرين و همين شعار است.
اين امر نشان ميدهد که آقاي هاشمي خود نيز از آياتي که در گزارش قبلي به آنها استناد شده بود همان برداشت مطرح شده را داشته و دارند. اين که آقاي هاشمي در تفسير قرآن خود اين آيات را به معني (مرگ گفتن) ميدانند و به آن تصريح ميکنند اما در مباحث سياسي و به علت جهتگيريهاي خاص خود ناگهان چنين موضعي ميگيرند کاملا جاي تعجب دارد و بايد به افكار عمومي پاسخ دهند كه چرا با دين مردم بازي ميكنند!
در ادامه بدون هيچ دخل تصرفي موارد متعددي از آياتي که در تفسير راهنماي آقاي هاشمي رفسنجاني به همين معني تصريح شده است ذکر ميگردد:
مورد اول
مورد اول، ذيل تفسير آيه 4 سوره بروج است :

1 - گروهى از جباران، براى تعذيب مؤمنان، در زمين حفره عميقى ايجاد كردند.
أصحـب الأُخدود
«اخدود»; يعنى، شكاف طولانى و عميقى كه در زمين ايجاد شود. اصل و ريشه آن «خدّ» است; يعنى، مقدارى از صورت كه طرف راست و چپ بينى قرار گرفته است (مفردات راغب). «أصحاب الاُخدود»; يعنى، كسانى كه حفره را ايجاد كردند. اين احتمال كه مراد، مؤمنان معذّب در «اخدود» باشد، با ضميرهايى كه در آيات بعد آمده، ناسازگار است.
2 - ايجادكنندگان كوره آدم سوزى (اصحاباخدود)، مورد نفرين خداوند و مشمول شديدترين توبيخهاى او
قتل أصحـب الأُخدود
فعل «قتل»، براى نفرين به كار رفته است. مفاد نفرينهاى خداوند توبيخ و تهديد است; زيرا معناى حقيقى نفرين درباره خداوند تصور ندارد.
3 - كشته شدن و نابودى، سزاوارترين فرجام براى اصحاب اخدود
قتل أصحـب الأُخدود
نکته جالب توجه اين است که آقاي هاشمي در ترجمه اين عبارت دقيقا از همان معناي (مرگ بر) استفاده کردهاند و در سومين نکته در ذيل اين آيه نيز تصريح کردهاند که اين مرگ گفتن و مرگ خواستن سزاوارترين فرجام است.
.
.
.
. تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل منبع : مشرق نیوز